Onze werkwijze


1) Samen met de opdrachtgever wordt de vacature geïnventariseerd en wordt er een functieprofiel gemaakt met harde en zachte criteria.

2) Aan de hand van dit profiel worden potentiële kandidaten geselecteerd uit eigen kandidatenbestand of worden ze geworven via On Line Recruitment methoden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest gerenommeerde vacaturesites van Nederland en social media. In dit voortraject, waar alle wervingsactiviteiten, responsafhandeling, telefonische intakes en administratieve afhandelingprocessen plaatsvinden, werkt Search & Solve Recruitment Services vanuit haar back office in Amsterdam.

3) Kandidaten die de schriftelijke en telefonische selectie hebben doorstaan worden op locatie of bij de opdrachtgever competentiegericht geïnterviewd. Search & Solve Recruitment Services maakt hierbij gebruik van de STAR-methodiek.

4) Geschikte kandidaten worden vervolgens bij de opdrachtgever voorgesteld door middel van een profielschets waarbij een CV gedeelte wordt aangevuld met een beschrijving van de kandidaat. In deze beschrijving wordt de match wat betreft de gestelde softe criteria toegelicht. Ook de mogelijke startdatum en het gewenste salaris van de kandidaat wordt vermeld.

5) Indien gewenst, worden assessments en capaciteitentests in overleg met de opdrachtgever volledig in de werving- en selectieprocedure opge­nomen. Deze onderzoeken worden door externe partijen afgenomen, beoordeeld en in rekening gebracht.